Εργαστηρι

ποια ειμαι

Οι πρώτες μου αναμνήσεις, στον κόσμο και στις μυρωδιές του ξύλου και των διακοσμητικών χρήσεων του, ξεκινάνε από τότε που θυμάμαι τον εαυτο μου. Με πατέρα ξυλουργό, δεν θα μπορούσα να απέχω από τον δρόμο της δημιουργίας, της χειροτεχνίας, της τέχνης και της έμπνευσης.

Μου αρέσει να δημιουργώ, να σχεδιάζω και να κατασκευάζω, εκλεπτυσμένα και υψηλής αισθητικής κι αξίας, αντικείμενα. Αγαπώ το να διασώζω, να επισκευάζω και να επαναχρησιμοποιώ, έπιπλα ή διακοσμητικά που σχεδόν έχουν πεθάνει ή απ’το χρόνο ξεχαστεί.

Η φιλοσοφία μου είναι μία. Rethink! Να διασώσω ότι έχει ξεχαστεί, να ανακυκλώσω ότι έχει απορρίψει ο άνθρωπος και να αναβιώσω, φιλικά προς το περιβάλλον, ό,τι μας δίνει απλόχερα η φύση!

MARQUETRY

Η Marquetry ή η ένθετη διακόσμηση (έννοια που αποδίδεται στα ελληνικά μόνο περιφραστικά), είναι η τέχνη, που περιλαμβάνει, την κοπή και την συναρμολόγηση, μικρών ξυλόφυλλων (καπλαμάδων), δημιουργώντας μία εικόνα σε μία σταθερή επιφάνεια και δεν υπάρχει περιορισμός στον σχεδιασμό και στο μέγεθος. Δεν είναι όμως μόνο τα ξυλόφυλλα που μπορούν να δώσουν ένα υψηλής αξίας διακοσμητικό αποτέλεσμα. Υλικά όπως το ασήμι, το δέρμα, ο μπρούντζος, ο χαλκός, το φίλντισι κλπ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τελική εμφάνιση ενός διακοσμητικού αντικειμένου, ενός επίπλου ή ενός αξεσουάρ.

Η Marquetry μετρά αιώνες, καθώς η χρήση των ξυλόφυλλων χρονολογείται από την Αρχαία Αίγυπτο, το 3000 π.Χ. Δεν έχει αποκλειστική εφαρμογή στο έπιπλο. Με αυτή την τεχνική, μπορείς να διακοσμήσεις, ένα τάβλι ή ένα σκάκι, ένα μουσικό όργανο, ένα δίσκο σερβιρίσματος, ένα ξύλινο κουτί ή ένα κόσμημα κι άλλα πολλά ξύλινα αντικείμενα και αξεσουάρ. Επιλέγοντας την marquetry, επιλέγετε ένα ποιοτικό έπιπλο με καλλιτεχνική αξία.

Συντηρηση Επιπλων

Σκακι, τάβλι, μουσικά όργανα, έπιπλα κάθε τύπου, ξύλινα αντικείμενα που έχουν φθαρθεί. Επικοινωνήστε μαζί μου για να μεταμορφώσουμε κάθε παλαιό σας έπιπλό.

0%
Μερακι
0%
Ορεξη
0%
Σεβασμος στο περιβαλλον
0%
Αισθητικη

SOCIALS

επικοινωνια

T: 2314010368
Μ: 6985129107
E: info@ksilo-pelekito.gr
Ωράριο: Δευ - Παρ 10:00 - 18:00

διευθυνση

Βαγδαμάλη 10, Θεσσαλονίκη, 54623

Ξύλο...Πελεκητό! © 2017 All rights reserved.